Politika zasebnosti

1. SPLOŠNO

Politika zasebnosti je del splošnih pogojev poslovanja spletne trgovine planetsvetil.si in je na voljo tukaj.

Prodajalec se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Pri znamki Planet Svetil spoštujemo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bomo storil vse potrebno, da jih zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Za uporabo te spletne strani velja politika zasebnosti družbe FOBMARK, podjetje za trgovino, storitve in inženiring, d.o.o., Srednje Jarše, Jarška cesta 30, 1230 Domžale, matična številka: 3394964000

Politika zasebnosti je zagotavljana v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46 / ES (splošna uredba o varstvu osebnih podatkov - BDPR).


2. UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Na tej spletni strani zbiramo vaše podatke, ki jih nam prostovoljno posredujete. Osebne podatke zbiramo na primer pri vašem naročilu, registraciji ali zahtevanju informacij o izdelkih ali storitvah, pri vpisu v tržno komuniciranje, izpolnjevanju vprašalnikov, pošiljanju povratnih informacij o izdelkih ali storitvah. Ti osebni podatki lahko vključujejo vaše ime, priimek, ime podjetja, e-naslov, telefonsko št., naslov in druge informacije ...

Takšne podatke nam lahko posredujete le na prostovoljni osnovi.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ne odgovarjamo.

Poleg tega samodejno zbiramo informacije pri uporabi naših spletnih strani. Te informacije morda ne bodo razkrile vaše identitete neposredno, lahko pa vsebujejo informacije o določeni napravi, ki jo uporabljate (na primer vrsto spletnega brskalnika, naslov IP ...). Te informacije dobimo prek t.i. piškotkov. Več o podatkih, ki jih zbiramo s piškotki lahko preberete


3. DOSTOP DO OSEBNIH PODATKOV

Imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov in pravico, da jih odstranite ali popravite. V skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta vas mora prodajalec o tem obvestiti. V tem dokumentu boste obveščeni o obsegu obdelave osebnih podatkov, virov osebnih podatkov, obdelavi in drugih pomembnih dejstvih. Nekatere vaše osebne podatke je treba ohraniti po zakonu. Pravica do preklica za te podatke ne velja.

Če mislite, da so vaše pravice na spletnih straneh podjetja Fobmark d.o.o. kakorkoli kršene se lahko obrnete na: Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si).


4. VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Vsi podatki, ki jih shrani prodajalec, so na spletnem mestu zaščiteni z zavarovanim protokolom (HTTPS), ki ščiti povezavo med spletnimi brskalnikmi obiskovalca spletnega mesta in strežnikom pred prisluškovanjem, podatkovno goljufijo in omogoča preverjanje pristnosti uporabnika, s čimer zmanjšuje tveganje nepooblaščenega dostopa. Prav tako so vsi podatki zaščiteni s strani prodajalca, dostop do njih je dovoljen le osebam, ki z njimi morajo nujno delati, da izpolnijo svoje zakonske ali pogodbene obveznosti in je zaščiten z gesli in drugimi tehničnimi varnostnimi napravami.


5. NAMEN UPORABE

Prodajalec uporablja osebne podatke, da olajša obdelavo naročil, dobavo blaga, izboljšanje spletne strani, trženje in promocijo; z analizo uporabniških podatkov naše podjetje ocenjuje tudi uporabo spletnih strani.

Dostavni službi bo prodajalec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo).


6. GOOGLE ANALYTICS

To spletno mesto uporablja storitev Google Analytics, katerega ponudnik je družba Google, Inc. (»Google«). To je storitev, ki beleži vedenje obiskovalcev spletnih strani in omogoča ocenjevanje tega vedenja. To pomaga izboljševati spletne strani, njihovo prijaznost do uporabnika.

Zbirani podatki o uporabnikih spletnih strani so anonimni. Storitev ne zbira osebnih in občutljivih podatkov. Google lahko te uporabniške podatke posreduje tretjim osebam, če to zahteva zakon, ali če te tretje osebe obdelajo te podatke za Google. Poleg tega je storitev Google Analytics izboljšana z naslednjimi oglaševalskimi funkcijami, ki jih ponuja družba Google.

  • Ponovno trženje.
  • Poročanje o GDN (Googlovo prikazno omrežje).
  • Poročila o demografiji in zanimanju za Google Analytics.

Več informacij o uporabi in zbiranju podatkov najdete v Googlovih pogojih storitve.

Če ne želite biti vključeni v statistiko storitve Google Analytics, lahko izkoristite možnost blokiranja prek izklopa storitve Google Analytics (Opt-out).


7. POVEZAVE DO SPLETNIH MEST TRETJIH OSEB

Med brskanjem po spletnem mestu lahko naletite na hiperpovezave, ki povezujejo spletne strani tretjih oseb. Prodajalec ni odgovoren za zbiranje ali uporabo osebnih podatkov na teh spletnih straneh ali aplikacijah in priporoča, da se pred pregledovanjem te spletne strani ali uporabo teh aplikacij in storitev temeljito seznanite z zadevnimi pogoji in izjavami o varstvu osebnih podatkov.

Prodajalec uporablja tudi okolja za družabna omrežja, kot je Facebook, za uporabo in pridobivanje informacij. Te vtičnike drugih platform lahko prepoznate po logotipu in stilizaciji besedila platforme. Če za izbiro ene od naših spletnih mest uporabite enega od teh vtičnikov, lahko ustvarite neposredno povezavo med brskalnikom, ki ga uporabljate, in spletnim mestom zadevnega družabnega omrežja. Ker ta prenos vedno poteka med omrežjem in brskalnikom, prodajalec nima dostopa do poslanih podatkov in nima nobenih informacij o tem. Če ste bili hkrati prijavljeni v eno od platform ali se kasneje prijavili v dano družabno omrežje, bodo vtičniki lahko samodejno povezali informacije z vašim računom. Enak postopek velja tudi za uporabo vtičnikov (kot so gumbi »Všeč mi je«) ali za dodajanje komentarjev.


8. ZAGOTAVLJANJE PODATKOV TRETJIM OSEBAM

Prodajalec ne bo delil ali posredoval kakršnih koli določljivih podatkov o vas tretjim osebam brez vašega soglasja. Vaše osebne podatke lahko posredujemo samo pooblaščenim poslovnim partnerjem za distribucijo naših izdelkov in storitev, dostavo naročenega blaga in druge komunikacije z vami, v primerih, ki jih zahteva zakonodaja, na primer v zvezi z vladnimi preiskavami, s sodnimi postopki ali drugimi pravnimi postopki in zahtevami, ali v primeru, da smo v dobri veri prepričani, da je posredovanje vaših osebnih podatkov nujno za zaščito naših pravic, na primer pri preiskovanju morebitne kršitve naših pogojev ali pri odkrivanju preprečevanja ali odkrivanja goljufij.


9. TRŽNA SPOROČILA

Prejemanje neposrednih tržnih sporočil lahko kadar koli prekinete. Najlažji način je, da kliknete na povezavo »odjavi« v katerem koli e-poštnem sporočilu ali sporočilu, ki vam ga pošljemo. Kontaktirate nas lahko tudi s pomočjo naših kontaktnih podatkov na naših spletnih straneh.


10. VARNOST

Prodajalec zbira osebne podatke le v obsegu, ki je potreben za namene, navedene v tej politiki, in uporablja ustrezne varnostne tehnologije za zagotavljanje varnosti, celovitosti in varstvo zasebnosti vseh osebnih podatkov. Vsi osebni podatki, ki jih posredujete prodajalcu, so zavarovani s standardnimi postopki in tehnologijami. Zaradi narave interneta prodajalec ne more v celoti zagotoviti varnosti informacij, ki jih uporabniki vnesejo na spletnih mestih prodajalca, vendar prodajalec uporablja varnostne ukrepe, ki so na splošno priporočeni za preprečitev nepooblaščenega dostopa do posredovanih podatkov.


11. VAŠE PRAVICE V ZVEZI Z VAŠIMI OSEBNIMI PODATKI

Posamezniki lahko od prodajalca dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, imate pravici do ugovora obdelavi in prenosljivosti vaših osebnih podatkov.

Pravica do seznanitve: vedno imate pravico do seznanitve ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki in če se, dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: (a) namene obdelave; (b) vrste zadevnih osebnih podatkov; (c) uporabnike ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki; (d) predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; (e) kadar osebni podatki niso zbrani od vas vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom.

Pravica do popravka: imate pravico, da popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami ter ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov.

Pravica do izbrisa: pravico imate doseči, da vaše osebne podatke izbrišemo, kadar velja eden od naslednjih razlogov:

(a) osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani; (b) kadar prekličete privolitev, na podlagi katere poteka obdelava in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga; (c) kadar obdelavi ugovarjate, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi; (d) osebni podatki so bili obdelani nezakonito.

Pravica do omejitve obdelave: pravico imate doseči, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov, kadar velja en od naslednjih primerov:

(a) kadar oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov; (b) je obdelava nezakonita, vi pa nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe; (c) vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, temveč jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; (d) če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, ki temelji na zakonitih interesih MP, dokler se ne preveri, ali naši zakoniti razlogi prevladajo nad vašimi razlogi.

Kadar je bila obdelava vaših osebnih podatkov omejena v skladu s prejšnjim odstavkom, se taki osebni podatki z izjemo njihovega shranjevanja obdelujejo le z vašo privolitvijo, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe.

Pred preklicem omejitve obdelave vaših osebnih podatkov smo vas o tem dolžni obvestiti.

Pravica do prenosljivosti podatkov: pravico imate, da prejmete vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, kadar obdelava temelji na vaši privolitvi ali se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi. Na vašo zahtevo, kadar je to tehnično izvedljivo, se lahko osebni podatki neposredno prenesejo k drugemu upravljavcu.

Pravica do ugovora: kadar vaše podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa za namene trženja, lahko taki obdelavi kadarkoli ugovarjate.

Pravica do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu: če o vaši zahtevi ne odločimo v zakonskem roku ali vašo zahtevo zavrnemo, imate možnost vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu.


12. SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

To politiko lahko po potrebi posodobimo. Zato vas spodbujamo, da pregledujete našo politiko zasebnosti, da boste obveščeni o tem, kako pomagamo zaščititi vaše osebne podatke, ki ste nam jih dali na voljo.


13. SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Če ste v skrbeh ali potrebujete dodatne informacije se lahko kadarkoli obrnete na nas in sicer preko e-pošte na info@planets-vetil.si.


V Ljubljani, julij 2021